18 Nisan 2018 Çarşamba



YENİ SÜRECE BAŞLANGIÇ

Çok uzun bir aradan sonra tekrar yazmaya başlamak gerçekten heyecan verici. Bu nedenle sanki ilk günkü heyecanla mesleğe yeni başlayan meslektaşlarıma tavsiye niteliğinde ya da bazı konularda yardımcı olmak için yazdığım deneme şeklindeki yazılarıma devam etmek istiyorum.

Yazı başlığından da anlaşılacağı üzere artık Avukatım ve bu onurlu mesleği icra etmeye başladım. Tabi bu süreçte vatani görevimi de yerine getirdim. Bu konuda ayrıntılı yazılar yazmak istemedim. Ancak askerlik konusunda arkadaşımın yazılarını okumanızı tavsiye ederim: http://sinansenturk3.blogspot.com.tr/ Kendisi askerlik konusunda ayrıntılı yazılar yazdı ve inanın aklınızdaki tüm sorulara da cevap bulabileceksiniz. Bahsettiğim gibi bu konuda daha da ayrıntıya girmenin bir anlamı olmadığından askerlikle ilgili süreçten bahsetmeyeceğim. Gelelim stajdan sonraki sürece…

Stajyer avukatlıktan bu yana geçen sürede değişik iş tecrübeleri edinerek yeni yazılar biriktirdim. Ayrıca bundan sonraki süreçte yazılarıma meslekle ilgili yaptığım birtakım araştırmaları da ekleyeceğim.  Bu araştırmaların amacı ise bir nebze de olsa klavyemiz tuşlara dokunduğu sürece günlük yaşantıda karşımıza çıkabilecek hukuki sorunlara dokunabilmek ve vatandaş açısından sayfalarca yazan kanun maddelerini biraz daha gündelik hayatın anlaşılır diline indirgeyebilmek. Buradaki ihtiyacım ise günlük hayatta gördüğüm birtakım sıkıntılardan ve mağduriyetlerden kaynaklanıyor. Örneğin borcu olmayan ya da borcunun olmadığını düşünen ve bu konuda elinde birtakım belgeleri olan birini düşünelim. Kendisine karşı yöneltilen ödeme emrine 7 günlük yasal süre içerisinde borca itiraz konusunda cevap verilmemesi halinde kişi icra tehdidiyle baş başa kalacak ve belki de olumsuz durumlar baş gösterecek. Ya da bir işveren düşünelim. Yanında çalışan bir işçisine yöneltilen maaş haczine süresinde cevap vermemesi halinde belki de dosya borçlusu yapılacak ve kendisinin olmayan ya da basiretli bir tacirin göstermesi gereken özeni göstermediğinden diyelim kendisi açısından icra tehdidi söz konusu olacaktır.

Her ne kadar örneklerimi sadece İcra Hukuku üzerinden vermiş olsam da ilerleyen süreçlerde Ticaret Hukuku, Aile Hukuku ve hukukun diğer alanlarında da yazılar yazmaya özen göstereceğim. Bu nedenle bir balıkçı edasıyla Vira Bismillah! Diyip klavyeye ve parmaklara kuvvet diyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder